Over ons

 

Sinds de oprichting in 1997 biedt Stichting Adviesgroep Bestuursrecht gratis rechtshulp aan mensen met een socialezekerheidsuitkering. Vanuit de behoefte in onze rechtspraktijk aan snel vindbare juridische informatie is in september 2000 St-AB.nl ontstaan, de eerste website met geconsolideerde wet- en regelgeving. Dankzij het succes van de site konden al snel met de inkomsten uit advertenties en betalende zakelijke gebruikers de beroepskrachten en de kosten van de stichting gefinancierd worden.

Maar met de komst van de economische crisis begonnen ook de advertentie-inkomsten terug te lopen, terwijl het gratis zakelijk gebruik van de site steeds verder toenam tot meer dan 80% van het totale bezoekersaantal. Een bezoekersaantal overigens dat tot 2013 altijd hoger is geweest dan dat van het geconsolideerde wettenbestand van Overheid.nl. Bijna alle gemeenten, provincies, ministeries, sectoren bestuursrecht van rechtbanken, maar ook het UWV en vele advocatenkantoren, re-integratiebedrijven, verzekeringsmaatschappijen en andere bedrijven maakten intensief gebruik van de site.

Daarom hebben wij in 2014 de betaalsite 123recht geopend: onmiskenbaar de beste en tevens goedkoopste betaalsite op het gebied van socialezekerheidsrecht. Met 123recht kunnen wij de zakelijke markt optimaal bedienen en van de opbrengsten ons stichtingswerk bekostigen.