Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met de cookies voor Google-advertenties. Meer info.

 
 

 

St-AB.nl

 

 

 
   
 

 
  
 

 
 

 

 

 

 

 

               
 

 

ZOEKEN  BINNEN  DEZE  WEBSITE
 

Aangepast zoeken

 
TIP: Zoeken binnen een pagina kan met Ctrl+F
 
 
 

 

 

 
Zoektips jurisprudentie

 
Zoeken op trefwoord. Gebruik Ctrl+F om op trefwoord op de jurisprudentieoverzichtspagina van de betreffende wet te zoeken. Op sommige jurisprudentieoverzichtspagina's, zoals die van de Awb en Abw, staat een alfabetische trefwoordenlijst, zodat behalve met Ctrl+F ook alfabetisch op trefwoord kan worden gezocht.

Zoeken met Google. Met deze methode kan ook in de tekst van de uitspraken zelf worden gezocht. Klik op de link zoeken die linksboven en onderaan iedere pagina staat en typ vervolgens in het dialoogvenster eerst het woord jurisprudentie, bij voorkeur gevolgd door de afkorting van de betreffende wet en daarna de zoekopdracht. Druk op enter en klik in de Google-zoekresultaten de meest relevante (meestal de bovenste) jurisprudentiepagina aan. Echter, op sommige jurisprudentiepagina's, zoals van de Awb, Abw en Wwb, staan vijf uitspraken, zodat het handig is op zo'n pagina met Ctrl+F nogmaals op trefwoord te zoeken teneinde snel bij de gezochte uitspraak uit te komen.

Zoeken op LJN of op zaaknummer. Ingeval het landelijk jurisprudentienummer (LJN) bekend is, kan dat nummer eenvoudig worden opgezocht in de alfanumerieke lijst van landelijke jurisprudentienummers. Is het zaaknummer van de uitspraak bekend, dan kan daar met bovenstaande zoekmachine naar worden gezocht.

Zoeken op artikel. Is het wetsartikel bekend dat het betreffende onderwerp regelt of is dat artikel te achterhalen (door bijvoorbeeld met Ctrl+F in de wettekst te zoeken), klik dan, indien aanwezig, op een landelijk jurisprudentienummer (LJN) bovenaan dat artikel (geldt vooralsnog alleen voor de Awb, Abw en Wwb).

 

 

 

                                          

 

    
 

x

   

home

© Copyright Stichting Adviesgroep Bestuursrecht. Alle rechten voorbehouden.
x